CENTAUR ART Foundation

ПСИХОДРАМА ФЕСТ 7

Психодрама Фестивал - град Пловдив е възможност за изследване на различни полета на психодрамата – както по отношение на индивидите и групите, с които психодрамата работи; така и по отношение на техниките и форматите, които психодрамата ползва.

Психодрамата е един универсален език, в който през ролите и преживяванията, могат да се свържат хора от различни социални и етнически групи, от различни възрасти, в различни състояния – стига да имат интерес да участват, дори и като публика.

Това качество на психодрамата – да бъде свързващ език, отваря пред нея простор за работа на терен, в различни пространства и условия. През нея често работим с маргинализирани групи; групи в риск; с деца и тийнейджъри; в училища, в социални институции; с хора, които имат трудности за свързване в различен аспект: поради някаква форма на дискриминация или обратна сегрегация; поради силни вътрешни и външни конфликти. В основната трудност на индивида да се свърже със самия себе си, да се „види" отвътре, да се разбере и да прояви толерантност към самия себе си.

В Психодрама Фестивала се преплитат и споделят различни практики и опитности на професионалисти, включително и работещи през други методи, но имащи допирателни с психодрамата: арт и музикотерапия, танц-терапия, драма и roleplay-терапия, плейбек театър, форми на групова и индивидуална терапия, социална и образователна работа, бизнес и мениджмънт, и други.

Традиционно, Фестивалът няма име и тема, така че всеки да може да намери своето място в него да представи и изследва въпросите, които го вълнуват.

Във Фестивала има различни Програми, част от които се обособяват като такива по предложение на участниците. В VІІ Психодрама Фестивал (8-11.02.2018 г.) тези програми са:

-Психодраматична програма

-Смесени пространства

-Психодраматична лаборатория

-Ателиета за деца и/или родители

-Общи отварящи и затварящи сесии

-Вечерна програма

....................................................................
Прилагаме:

ПРОГРАМА на СЕДМИЯ ПСИХОДРАМА ФЕСТИВАЛ – Пловдив 2018 г.:
изтегли в word формат        изтегли в pdf формат
.
Допълнителна информация за събитията и водещите - изтегли
.

Регистрационна форма за участие - изтегли

.

Етичен кодекс на работещите с деца - изтегли

(за водещите, които са заявили уъркшопи за деца)

.

Декларация за съгласие - изтегли

...............................................
НАСТАНЯВАНЕ!
Остават съвсем малко дни до Фестивала. За тези от Вас, които още не са намерили къде да нощуват припомняме възможността за нощувки в два хотела, с които традиционно си партнираме:
- Хотел „Рамада Пловдив Тримонциум" – в него ще се проведе Седмият Психодрама Фестивал: За резервация е необходимо да се свържете директно с хотела. За да получите преференциална цена е важно да споменете, че сте гост на Психодрама фестивала. Телефон за контакт: 032 605000
- Хотел „Интелкооп" – на около 3 км. от мястото на провеждане на Фестивала. Пеша разстоянието може да се вземе за около 30 мин. Има удобен транспорт – автобус № 1. (Aко ползвате таксиметров превоз препоръчваме таксиметровите компании 6665 и 6155.) Цена на самостоятелна стая – 30 лв. без закуска и 34 лв. със закуска; за двойна стая – 42 лв. без закуска и 50 лв. със закуска; апартамент за двама – 50 лв. без закуска и 58 със закуска. За резервация е необходимо да се свържете директно с хотела. За да получите преференциалната цена е важно да споменете, че сте участник в Психодрама фестивала. Може да се наложи да споменете и името на Фондация „Кентавър арт" – организатор на фестивала. Телефони за контакт: 032 692847; 0878671185
Този уебсайт е осъществен с помощта на www.ngobg.info